101 Ademwerk redenen – ‘Nr 3. De magie van weerstand’

101 Redenen om ademwerk in je leven toe te passen.

Reden nr 3. De magie van weerstand.

Hallo lief mens,

Wist je dat het wonderschone van ademwerk is dat het veel ervaringen in je leven in een ander daglicht plaatst?!

De betekenis van iets kan verschijnen, verdwijnen, veranderen of juist intenser worden. Fijn kan ineens niet zo fijn meer lijken, of juist iets wat je uit de weg liep is dan ineens welkom.

Ademwerk initieert een mooie dans met je ego en je conditioneringen. Het gedoe wat je kent en ook verwacht komt ineens in een andere hoedanigheid tevoorschijn dan wat je misschien verwacht. Het kan op een soort liefdevol verstoppertje lijken.

Kiekeboe…daar ben je…. ik zie je.
Je bent welkom.
Het is oké, kom maar uit de krochten tevoorschijn hoor.
Je hoeft je niet meer te verschuilen.

Aha, dus zo zie je eruit… gedoe, pijn, emotie, denkbeeld, overtuiging.
Zooo… dat had ik niet verwacht.
Blijf maar bij me, ik houd je vast, rust maar zacht in mijn armen!

Ik adem je in, ik ben met je, ach gossie… liefje.
Pijn, gedoe, emotie, hardnekkige geloofsovertuiging.
Je mag er zijn, je mag je laten zien zodat ik je kan belichten.
Mijn licht op je laten schijnen.
Het “gedoe”verlichten, oplichten, uitlichten.

Ik zie je liefde, je bedoeling, je uitnodiging om gezien en erkend te worden.
Ik adem je in, je mag helemaal omarmd worden door de liefde die ik ben.

Uiteindelijk adem ik je uit zonder enige spanning.
Ga nu maar, je bent klaar hier.
Ik zie je, ik heb je lief.
Ga nu maar, dan kan ik ook door met het feestje dat ‘leven’ heet.

Het gebeurt geleidelijk… je merkt ineens dat je anders tegen situaties aankijkt, anders op iemand reageert of andere ervaringen hebt. Het mooie hiervan is dat het je lastige ervaringen verzacht en verlicht. Het vervelende van dit nieuw perspectief is dat je ego dat helemaal niet leuk vindt. Zijn taak is immers je beschermen tegen allerlei onheil en nieuwe ervaringen.Met zo’n nieuwe blik laat je je verhaal en alles waarvan je gelooft dat waar is los of verander je eigenhandig je verhaal. Het wordt een nieuw verhaal, een echt en oprecht liefdesverhaal. Het oude verhaal is dan niet meer zo waar als je dacht.

Dat is een hoop risico en stress voor je ego en dus heeft je ego daar iets op bedacht… de ervaring van weerstand. Kijk aan, het werkt. Als je weerstand ervaart dan ga je nergens meer heen. Je gaat niets meer uitproberen en zeker geen nieuwe paden inslaan.

Nieuwe verhalen hebben mogelijk nieuwe uitdagingen waar je ego niet op voorbereid is. In het oude verhaal kon je ego je nog een beetje in bedwang houden. (Behoeden leek het wel!) Voor elke nieuwe stap die je wilde zetten zag je ego alleen maar gevaarlijke en onbekende wegen. Dat was niet de bedoeling. Dus maar hulp inschakelen van je oude (on)zekerheden en angsten om je terug te roepen. Terug naar het bekende.

Misschien is het bekende helemaal niet fijn, maar het is tenminste bekend. Alles went. Dan kan je ego je weer fijn ‘beschermen’. Maar tegen nieuwe situaties is je ego helemaal niet op voorbereidt en dus moet je er, in zijn opinie, maar verre weg van blijven.

Hoe herken je het ego dat zich niet op z’n gemak voelt?
Dat is duidelijk te merken of te voelen als je weerstand ervaart.

Maar daarmee is weerstand ook een prachtig meetinstrument. Zodra weerstand de kop op steekt weet je het zeker… je gaat aan iets nieuws beginnen. Joepie!! Je staat op een punt om een nieuw verhaal in te stappen. Een verhaal dat je zelf kiest. Weg van de angst, schuld of miskenning uit het verleden. Weg van de pijn van vroeger.

Als je een nieuw hoofdstuk in je levensverhaal wilt, dan moet je eerst iets herkennen en bewust van worden.

Iets wat je, bewust of onbewust, veel te lang in het verleden heeft gehouden.
Iets wat je totaal niet nodig hebt in je volgende hoofdstuk.
Iets wat je voortaan kan herkennen en waar je niet meer aan hoeft te hechten.

Dat loslaten en laten varen kun je met bewust verbonden ademwerk doen.Het fijne aan ademwerk is de intentie om helemaal liefdevol te zijn voor jezelf. Wanneer je begint met ademwerk stap je uit de strijd met jezelf. Een strijd waarvan je misschien niet eens wist dat je die voerde.

De beweging van je adem zal je zachtjes en ondersteunend meevoeren door de weerstand heen.
Terug naar verzoening, acceptatie, liefde en vrede. Zodra je bewust verbonden ademwerk inzet voor je geluk en vrede kom je weer in contact met je ware zelf, liefde.

Wil je een nieuw hoofdstuk, een nieuw leven, een leven in liefde met wie je bent? Zoek dan naar datgene waar je weerstand het grootst is. Daar zit het einde van je huidige, wellicht onprettige, verhaallijn.

Wees dankbaar dat je adem en je lichaam je helpen om er helemaal voor te gaan. Door naar een leven waar jij weer heerlijk jezelf kan zijn.

Waar jij weer je kracht terugvindt.
Waar jij weer vrij kan gaan waar je heen wilt zonder angst en pijn.
Waar jij alle liefde en al het mooie van het leven kan voelen en ervaren.
Ademwerk leert je om de magie van de weerstand te herkennen en op waarde te schatten. Het geeft je de kracht om terug te veren naar liefde. Elke keer opnieuw. Elke keer opnieuw.Vraag de weerstand… waar kan ik het beste beginnen?
Luister dan naar de reacties van je ego. Heb ik al verteld waar je ego voor staat? Dat zijn de emoties, gedachten en overtuigingen.De schijnveiligheid zal wegvallen zodra je de weerstand herkent. Daar moet je zijn. Dat is het eerste waar je mee aan de slag mag in je ademwerk. Ontspan maar en adem door. Je bent aan het begin van een heerlijk nieuw hoofdstuk, geschreven door de dromen en verlangens van de liefde die je werkelijk bent..
* Het is niet wat jij kan doen voor je adem, maar wat de adem kan doen voor jou *