101 Ademwerk redenen – Nr.1 ‘Adem op het eerste gezicht’

101 Redenen om ademwerk in je leven toe te passen.

Reden nr 1. – Adem op het eerste gezicht

Hallo lief mens,

Stel je wilt opnieuw kennismaken met je eigen adem. Hoe doe je dat? Laten we kijken naar wat er gebeurt bij de eerste kennismaking met je eigen ademflow.

Je kent je eigen adem nog niet zo goed, maar je bent wel nieuwsgierig. Je weet nog niet wat de adem kan doen, maar het voelt misschien wel spannend. Je hebt misschien verwachtingen en hoopt op een fijne relatie met je eigen ademflow? Ga jij de eerste stap zetten?

Oef… dit kan nog alle kanten op!

Laten we het samen doen. De initiatief moet beslist bij jezelf liggen. Dus daar gaan we.

Je adem lijkt automatisch, dichtbij en voor de meesten van ons is het zo vanzelfsprekend. Dus het eerste wat je kunt doen is een beetje afstand nemen. Zie je adem als een spontane bezoeker of misschien zelfs een oude kennis die je na een lange tijd weer ineens tegenkomt. Neem een stapje terug in je hoofd, maak je hoofd even leeg, doe eventjes je ogen dicht en dan neem je heel bewust een diepe ademteug door je neus.

Voel de lucht de reis afleggen via je neus naar je longen. Fris of warm, zoet of gekruid, geladen of licht, snel of langzaam. Controleer het niet, laat het gaan, merk alleen op hoe het voelt. In feite is dit meditatie, je adem brengt je altijd naar dit moment.

Ben je al nieuwsgierig? Hoe kan het dat het zo nieuw lijkt? Hoe heerlijk je lijf het omarmt en hoe dankbaar het ook weer de adem vanzelf naar buiten stuurt.

Laten we nu naar je verwachtingen kijken. Wat verwacht je eigenlijk van je adem?
Dat het alleen je longen vult? Of dat de adem het mooiste stukje van zichzelf aan jou afgeeft en wat afval meeneemt? Of dat het een deurtje opent naar je emoties, gedachten en overtuigingen en die je de weg naar liefde wijst? De lading en insteek van je eigen gedachten en overtuigingen zijn allesbepalend.

Bedenk wat je adem je kan geven.
Wat het kan veroorzaken.

Het lucht op.
Het geeft ruimte.
Het maakt schoon.

Of zet het je juist klem?
Misschien triggert het wel een stressreactie
of voel je wat ongemak in je lichaam.

Het geheim van de adem is… het is absoluut neutraal van zichzelf. 
Het zijn je emoties, gedachten en overtuigingen die je ervaring kleuren.
Dat heeft effect op hoe je ademt.
Ga je op het verloop van je adem letten, dan ga je merken dat het jou de weg wijst. Het verklaart iets wat tot nu toe verborgen was. Het stuurt je aandacht: ‘Merk je dat? Het zit niet lekker, want ik kan niet doorademen. Het zet mijn adem vast!’

Het werpt licht op al je duistere hoekjes. Maar het maakt ook de mooie emoties en ervaringen levendig.Je adem lijkt wel een vergrootglas… als je het zijn werk laat doen tenminste. Dat is een belangrijke reden om met ademwerk te beginnen. Want zo besef je dat je veel meer inzicht krijgt over je leven en welzijn!

Het enige wat je adem doet is in beweging blijven. De kracht, intensiteit, flow en de uitwerking bepaal je zelf. Jouw intentie bepaalt de toon, de adem doet zijn werk en het gevolg is dat je je niet alleen in je lichaam maar ook in je hoofd merkbaar helder en vervuld voelt.

Je eerste kennismaking, de echt voelbare kennismaking, zal je ervaren als een openbaring. Het zal waarschijnlijk liefde op het eerste gezicht worden, want door de beweging van je adem ga je je geliefd voelen.

Je ziet dan… er is iets wat alleen en speciaal voor mij is.
Iets wat mij leert voelen.
Iets wat mij nooit verlaat.
Iets wat altijd er zal zijn voor me.
Iets wat me bij mijn kern brengt.
Iets wat altijd met me mee beweegt.

Loyaler en liefdevoller dan je eigen adem zul je niet kennen. Maakt niet uit waar je mee zit of waar je heen wilt – het is niet wat jij doet voor je adem, maar wat de adem kan doen voor jou. 

Maak kennis met je adem… jullie hebben nog een fijne weg te gaan en jij bepaalt hoe waanzinnig mooi die gaat zijn!