101 Ademwerk redenen – ‘Nr 6. Alles is welkom’

101 Redenen om ademwerk in je leven toe te passen.

Reden nr 6. Alles is welkom

Hallo lief mens,

Is werkelijk alles van jou welkom bij jou?

We zijn tegenwoordig erg gefocust op verbeteren. Goed is niet goed genoeg meer. Het moet beter, best. Ja, we willen van ons gedoe, onze pijn af.

We zoeken aldoor maar naar manieren om ons gedoe onder controle te houden of vakkundig weg te werken. We willen eigenlijk allemaal ‘alleen maar gelukkig zijn’, toch? Daarbij is niets anders dan ‘dat’ welkom!

Willen wat je hebt en hebben wat je wil. Voel het even bij jezelf, hoe is dat bij mij?

Juist de neiging om iets niet te willen hebben, iets op afstand te willen houden, iets niet te hoeven voelen, iets weg te lachen, iets niet aan te gaan, iets te onderdrukken… dat ‘NU EVEN NIET’ houdt de ongewenste situatie in stand.

Het is eigenlijk niet natuurlijk om een deel van ons leven buiten te sluiten. Het anders willen dan het nu is. Of dit wel… dat niet… Het leven hoort in balans te zijn.

Dat het niet altijd helemaal in balans is, is helemaal oké. Juist op die momenten kun je het je bewust worden van waar de disbalans zich heeft verstopt. Dat heet leven, het meervoud van lef.

Als de balans even weg is, hoe kan ik dan weer terugveren naar liefde, aanvaarden en omarmen van dat wat is? Het antwoord ligt verborgen in balans en die heeft altijd twee kanten met ballast nodig.

Wat het leven mooi maakt is dan in balans met de minder leuke dingen, je goede. Maar door één van de kanten niet te willen… stapelt die negatieve ballast alleen maar hoger op. Juist met dat ‘niet willen’ zet je alles vast met behulp van je adem.

Daardoor voelt het alsof het veel zwaarder weegt dan de mooie kanten. Je gedoe wordt oppermachtig. Gedoe, het gekwetste kind, zit aan het stuur als het ware.

Terwijl de heerlijke momenten in je leven waar je zo van geniet ineens minder mooi of stralend lijken. Al het fijne in het leven wordt dan overschaduwd en vooral in beslag genomen door je denkgeest.

Je denkgeest: je ego, emoties, gedachten en overtuigingen, ofwel je gedoe.

Door bewust verbonden ademwerk in je leven toe te passen word je langzaam bewust van deze balans of onbalans. Vooral de noodzaak om de opstapeling te verlichten wordt dan duidelijk. Zo weet je waar je mag beginnen.

Het begint met een verlangen, een wens of een intentie om ook die andere kant toe te laten, echt te verwelkomen. In bewust verbonden ademwerk kun je alles verwelkomen wat er allemaal in je leeft.

Dat is zielsbelangrijk. Je onbalans heeft je aandacht, zorg en liefde nodig. Het verschijnt niet voor niets. Misschien niet fijn, maar het had wel ooit een functie om je in leven veilig te houden of maken.

Wanneer je je gedoe welkom heet in je bewustzijn ga je inzien dat de meeste emoties er zijn om je te beschermen. Want door je gedoe of je pijn vermijd je nu mensen of situaties. Je denkt dat je angst je kan behoeden voor nog meer nare ervaringen. Je gelooft dat je verdriet je duidelijk kan maken wat nu werkelijk belangrijk is. Je gaat ervan uit dat je emoties van afwijzing je terug kunnen brengen naar controle over je leven.

Waarom zou je werkelijk alles welkom heten?

Er schuilt een prachtig wonder in het begrijpen en doorvoelen van je gevoelens en ervaringen. En dat gaat vanzelf in de bewust verbonden ademsessies. Daar schuilt ook meteen het einde van je lijden.

De adem brengt je vanzelf terug naar de liefde die je bent. Je hoeft er alleen maar voor te gaan liggen en te ademen… Kinkt goed, toch?!

De vraag is… hoe kan je nu die minder fijne emoties welkom heten? Het voelt zo tegenstrijdig. Hier gaat de kracht van je verlangen en je intentie je ondersteunen. Intentie werkt, want ‘dat wat je aandacht geeft, groeit’ immers!

Intentie is een mooi en belangrijk deel van je ademwerk. Daarom gaan we in de volgende blog daar dieper op in. Voor nu is het goed om te beseffen dat een verlangen of intentie je bestaande gemoedstoestanden kan overschrijven.

Zo ook de intentie om nieuwsgierig te zijn naar de minder fijne emoties en ervaringen die zich voordoen. Het maakt ze niet meteen goed of beter. Het geeft je echter wel de mogelijkheid om te zien wat er nu echt speelde en waarom het nodig was als ervaring. Waarschijnlijk om je een boost te geven om aan je persoonlijke groei naar liefde en verlicht te leven.

Bewust verbonden ademwerk werkt goed samen met de gekozen intentie. De ene start iets op, de andere maakt er een kunstwerk van. Een gouden duo om jou terug te brengen naar de liefde die je bent.

Is het tijd om je balans terug te vinden? Stel dan een nieuwsgierige intentie om je ervaringen van dichtbij te bekijken. Want, als het geen lessen, inzichten of aanwijzingen meer voor je heeft… dan zal het de last verliezen en in de flow van je adem jou voorgoed verlaten.

Dat is de magie van bewust verbonden ademwerk.

Geen pleisters. Geen strijd. Geen machtsspel met je gedachten. Alles welkom heten. Je veilig voelen. Het aan durven gaan. Opgelucht ademhalen.

Wat niet welkom is zal zichzelf niet zomaar blootgeven. Kijk maar naar wat jezelf doet als je je niet welkom voelt? Dan ga je zitten mokken en ga je verkrampen. Dat is precies waarom die andere kant van je balans zo zwaar wordt.

Maar voel je je juist welkom? Dan geef je alles en werk je mee. Zo kunnen we elkaar werkelijk ontmoeten!

Met bewust verbonden ademwerk ervaar je hoe je alles veilig kan ontdekken en omarmen. Alles is welkom bij mij, kom maar eens ervaren hoe dat voelt.

* Het is niet wat jij kan doen voor je adem, maar wat de adem kan doen voor jou *