101 Ademwerk redenen – ‘Nr 7. De richting van intentie’

101 Redenen om ademwerk in je leven toe te passen.

Reden nr 7. De richting van intentie

Hallo lief mens,

Vind je intentie ook zo mooi woord? Voor mij heeft het een magische betekenis. Wat ik wens kan ik manifesteren, als mijn intentie maar kristalhelder is en ik het werk doe wat ervoor nodig is.

Heb je de inspirerende film van Wayne Dyer gezien?  “The power of intention”, een aanrader.
Die heeft me veel vertrouwen gegeven in de onbegrensde mogelijkheden van het universum.

Wat betekent het woord intentie voor jou?
Een voornemen om de meest liefdevolle weg te kiezen voor jezelf?
De juiste koers uit te zetten naar je droombaan, je droomhuis, je droomfamilie, droomgeliefde?

Waar droom jij nog meer van? Waar krijg je een zachte glimlach om je mond van?
Wanneer horen we je gezellig gniffelen?

Eerst even een stapje terug.

Soms doe je iets omdat je gehoord hebt dat het goed is of goed voor je zou zijn. De (social)media beelden mooie dromen uit met prachtige mensen die er allemaal beeldschoon uitzien. Die hebben geen ‘gedoe’, altijd gelukzalig aan een heerlijk strand met wapperende haren en de hele nachten extatisch dansen.

En als je dat vergelijkt met jezelf… dan pakt het voor jou toch net iets anders uit. Je komt je eigen vakkundig onder het tapijt geveegde gedoe toch altijd tegen.

Wat doe je dan? Dan denk je dat het toch helemaal niet zo goed is, jij het niet goed doet of het gewoonweg niet werkt voor jou.

Zo is het ook met ademwerk. Je besluit het te gaan doen, ‘goed’ ademen.
Diep, zonder pauzes, dat schijnt goed te zijn!

Je maakt tijd vrij en gaat er even helemaal voor zitten of liggen. Je hebt een mooie meditatie gevonden… en dan komt er toch niet die verwachte bliss.

Je kunt je gedachten er niet bij houden. Je luistert naar de prachtige woorden, maar het lukt je niet om daar iets mee te doen. Je lijfje is onrustig. De muziek is wel heel erg mooi of toch een tikkie te hard?!

Helaas kun je die diepe ervaring van liefde voor jezelf nog net niet helemaal, of zelfs helemaal niet, voelen. Hoe kan dat nou? Waarom mis je nou net datgene waar je zoveel behoefte aan hebt?

Een paar dingen zijn belangrijk.
Voorbereiding, ondersteuning, focus op je intentie en overgave.

Een goed gesprek met een ademcoach die op de juiste knopjes kan drukken en die je verlangen uitvraagt is wel erg nuttig en nodig als je in je ademwerk investeert.

Iemand die het proces zelf doorlopen heeft en je ondersteunt om door alle lagen te mogen heen bewegen. Naar liefde toe. Iemand die alle gordijntjes voorzichtig optilt en je een kijkje geeft in het paradijs. Daar zelf aan denken is lastig als je ook nog eens moet denken aan hoe je ademt.

En dan de mooie intentie. Een bewuste intentie heeft de kracht om de frequentie in je systeem te veranderen. Het heeft de kracht om intuïtief processen in gang te zetten die de aandacht vragen.

Een bewuste intentie maakt het mogelijk dat je open gaat staan voor ervaringen.

Heb je een intentie om een mooie dag te beleven… dan zal je al met goed gevoel uit bed stappen.

Is het je intentie om liefde te ervaren… dan zal je op zoek gaan naar iets dat je liefde geeft of waardoor je je geliefd gaat voelen.

Zet een intentie om een nieuw begin te maken… en voel hoe je een diepe energiebron aanboort die je uitnodigt om nieuwe dingen uit te proberen.

Intentie kan je sterken in je acties en het kan je denkgeest aanmoedigen om buiten de box te denken. Zet bijvoorbeeld de intentie om het magische kind, de Peter Pan of de Pipi Langkous, in jezelf op te zoeken. Wat zou hij/zij doen?

Zo word je wonderlijk verrast door nieuwe kracht, gemak en plezier.
Een intentie is een uitgekristalliseerde wens en een, daaraan verbonden, gerichte actie.

Bewuste intentie is een kompas en een filter tegelijkertijd. Je wordt minder afgeleid door externe impulsen, terwijl je je makkelijker focust op je behoeften.

Bewuste intenties zijn krachtiger als ze over liefde gaan. Over zelfliefde. Laat je ademwerk het roer overnemen en je meenemen op reis naar de liefde die je bent.

Door je gedoe en je trauma’s heen.
Dwars door je belemmeringen en/of overweldigende gevoelens heen.
Naar een plek waar alles er mag zijn.

Uit de polarisatie.
Voorbij de dualiteit.
In het midden.
In liefde.

Daar kun je op je eigen benen staan.
Je eigen koers varen.
Gronden.
Onbeïnvloedbaar zijn.

Daar verdwijnt de angst, de schuld en de schaamte.
Daar ben je helemaal naakt welkom.
Waar de reis op deze aarde ook maar heengaat.

Het feit dat je einddoel, je droom, zo bewust wordt ingezet maakt van ademwerk magisch inzichtwerk, radicaal acceptatiewerk en liefdevol verzoeningswerk.

Met engelengeduld, zachtheid en begrip voor je innerlijke kind, dat zoveel geruststelling, koestering en liefde nodig heeft.

Je Intentie zet de koers uit, ademwerk doet het werk en jij ervaart de weldaad van het magische kind dat tevoorschijn komt, in het licht gaat staan en danst tot ze niet meer kan.


* Het is niet wat jij kan doen voor je adem, maar wat de adem kan doen voor jou *